top of page

Projecte 
Calma

El projecte Calma pretén facilitar eines a l'alumnat per fer-lo conscient de la seva pròpia interioritat i per descobrir el sentit de la vida. En una societat que valora l'exprés, la rapidesa i la immediatesa, ens sembla fonamental educar en la profunditat més que en l'eficàcia.

IMG_3476.jpg

OBJECTIUS

1.Potenciar els espais de reflexió i silenci. 

Per tal que els nens visquin en la calma, afavorim que el seu entorn no sigui sorollós. Els alumnes han de ser capaços de discernir els diferents moments i espais que els envolten per tal que la seva actitud sigui coherent amb els diferents contexts.

 

2. Introduir la interioritat en la vida de l'escola i de l'alumnat. 

L'alumne aprén a viure el silenci com un moment de gaudi per a avaluar-se, sentir-se, retrobar-se i connectar amb els altres.

L’experiència de la interioritat ha de portar a la transformació de la realitat des d’uns principis cristians i humans. El nostre carisma fa que el projecte connecti amb la dimensió evangelitzadora del projecte educatiu de l’escola.

imagen-20201029-153850-bafc2a98.jpeg

CALMA és un projecte transversal a totes les etapes educatives de l'escola. Des de ben petits eduquem els infants en la importància del silenci. Per aquest motiu, tenim establerts diferents moments al llarg del dia per retornar a la calma i preparar-nos millor per a l'aprenentatge i l'autoconeixement. El silenci és molt important perquè ens prepara per poder treballar amb tranquil·litat i serenor, ens ajuda a reflexionar i prendre decisions més conscients.

A mesura que es van fent grans incorporem altres dinàmiques que faciliten el treball de la dimensió intrapersonal i interpersonal.

En aquest treball del silenci, incorporem el vessant més espiritual, mitjançant el treball de valors, la interioritat i una visió cristiana del sentit de la vida.

bottom of page