Projecte
Erasmus +
El proyecto TALENT (Teaching and Acquiring Learning European Network Tools) está cofinanciado por el programa Erasmus+ de la Unión Europea. El contenido de esta página web es responsabilidad exclusiva del Col·legi El Carme y ni la Comisión Europea, ni el Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE) son responsables del uso que pueda hacerse de la información aquí difundida.

El programa dona continuïtat al projecte Erasmus K219, anomenat GATES (Gifted and Talented Educational Support) iniciat l'any 2017, com a socis participants. Els països que en formaven part van ser Espanya, Estònia, Lituània, Polònia i Turquia.
Els beneficiaris són els estudiants que són capaços d'aconseguir un rendiment excepcional per les seves habilitats excepcionals.
Aquest alumnat requereix disposicions diferenciades per part dels professors i programes més enllà del programa escolar habitual per donar a conèixer la seva contribució a un mateix i a la societat. Com a conseqüència, el professorat pertany al grup objectiu perquè el seu rendiment serà fonamental a l'hora d'oferir aquesta millora als centres educatius, ja que adquirirà nous coneixements i habilitats de les quals els estudiants es beneficiaran durant els propers anys.
Aquest projecte ha rebut el reconeixement del Certificat d’Innovació Educativa del Departament d’Educació.



GATES PROJECT 2017-2019
El Col·legi el Carme va participat per primera vegada en un projecte Erasmus KA219 (2017-1-EE01-KA219-034886_4), juntament amb escoles d’Estònia, Polònia, Turquia, i Lituània. El projecte s’anomenava GATES “Gifted and Talented Educational Support”, i va tenir una durada de 2 cursos escolars (2017- 2018, 2018-2019).
L’objectiu principal va ser formar al professorat de les escoles participants en atendre l’alumnat talentós i/o amb altes capacitats, com també elaborar documentació de centre per tal d’oferir els recursos i estratègies necessàries a l’alumnat que ho requerís. Al llarg d’aquest projecte es va elaborar una eina d’escola, formada per tres grans blocs: documentació per detectar alumnes talentosos a les aules i protocol d’actuació per al professorat de l’escola; guia per l’adaptació curricular d’alumnes amb talent; i un recull de recursos i materials d’aula.
Durant aquests dos anys, es van dur a terme diferents trobades en els 5 països membres del projecte. Les trobades van estar de dos tipus; organització i gestió del projecte, i formació del professorat de les escoles. El treball conjunt amb cinc escoles europees ens va permetre compartir idees, recursos i eines de treball.
.png)
