top of page
Search
  • Writer's pictureNúria Niubó Vallverdú

Aprendre anglès a baix cost

Updated: Jan 31, 2023

Recordeu com els vostres fills i filles van aprendre a parlar la vostra llengua materna? Primer van escoltar-vos durant molts dies, i després van començar a dir les primeres paraules. Poc a poc van anar fent frases més complexes, fins que han pogut comunicar-se de forma eficient. Doncs amb les llengües estrangeres passa exactament el mateix. L’exposició i la pràctica d’una llengua és el requisit essencial per aprendre a dominar-la i comunicar-se de forma excel·lent.


Tots sabem que, avui en dia, la llengua anglesa és molt important a nivell laboral, social i personal. Vivim en una societat multilingüe, on la comunicació és vital en el nostre dia a dia. Les famílies, veient aquesta necessitat, volem que els nostres fills i filles tinguin la possibilitat d’aconseguir el domini d’aquesta llengua estrangera.

Si feu memòria, uns anys enrere, la possibilitat que estava a l’abast de tothom, era anar a acadèmies per aprendre la llengua anglesa, o bé, escoltar cançons. Una altra alternativa era viatjar a un altre país o disposar d’un nadiu durant uns mesos, però aquesta ja no era tant freqüent ni apta econòmicament per a tothom.


Actualment, la tecnologia de la informació i la comunicació ha ampliat el ventall de possibilitats per aprendre la llengua anglesa i l’ha atansat a les nostres llars. Un dels avantatges d’aquests recursos és que les propostes per aprendre la llengua són més lúdiques i alhora pedagògiques, i a la vegada no són costoses.

Us volem donar un seguit de recomanacions, tant lúdiques com acadèmiques, perquè animeu als vostres fills i filles, i fins i tot pugueu utilitzar vosaltres mateixos, per millorar la comunicació en llengua anglesa.


Recursos lúdics


- Plataformes audiovisuals: per practicar l’habilitat de comunicació oral us aconsellem diferents eines com per exemple NETFLIX, AMAZON PRIME, HBO, DISNEY PLUS, etc. on es poden visualitzar pel·lícules, documentals, sèries en llengua anglesa, afegint o no els subtítols. Tot i que al principi pugui semblar feixuc per als infants, la constància en l’ús d’aquesta estratègia farà que siguin capaços d’entendre l’anglès sense ser conscients que estan aprenent.


- Plataformes educatives: un altre recurs que us oferim és l’accés a la plataforma educativa TEDTALKS, que proporciona mini-conferències fetes per experts sobre diferents temàtiques que també ajuden a desenvolupar la curiositat i obrir la ment. Aquesta eina ens ofereix unes xerrades específiques per visualitzar amb els infants.


- Plataformes interactives: també trobem plataformes que són més dinàmiques on es pot interactuar, ja sigui completant la lletra d’una cançó (en diferents nivells) a Lyricstraining o bé jugant en llengua anglesa a ESLgames.


Recursos acadèmics


- Eines de consulta: us proposem algunes pàgines per cercar informació en llengua anglesa en el moment de realitzar exercicis a casa o a l’escola. Com a diccionari de referència trobem el WordReference, i per l’alumnat de secundària també recomanem el Freecollocation, per trobar combinacions de paraules. Existeixen buscadors en anglès per a infants com el Kiddle, que ofereix resultats adequats a l’alumnat de primària.


- Treball de la llengua anglesa: recordeu que l’escola proporciona unes pàgines webs per treballar les diferents habilitats de la llengua anglesa, tant a primària com a secundària. A més a més, també podeu utilitzar altres plataformes com learnenglishkids, per a l’alumnat fins als 12 anys, i learnenglishteens i perfectenglishgrammar per als adolescents. Tots aquests recursos també permeten treballar la gramàtica en diferents nivells d’assoliment de manera més acadèmica i sistemàtica.


Constància, exposició i motivació són els tres elements clau que permeten un aprenentatge eficaç de qualsevol llengua estrangera.


 

La Núria Niubó és professora de llengua anglesa a l'ESO. Coordina el departament de Llengües Estrangeres i el Batxillerat Dual. Forma part de l'equip Erasmus+ de l'escola i coordina activitats TALENT.

La Gemma Saladrigues és professora de llengua anglesa i francesa a l'ESO. És responsable de l'Àrea d'Innovació de l'Equip de Lideratge Estratègic de l'escola i forma part de l'equip Erasmus+.
323 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page